Fodor Zsóka visszatekint: Házasságok és kihívások

A Hot! magazinban megjelent interjúban Fodor Zsóka őszintén beszélt korábbi házasságairól és magánéletéről. A 81 éves színésznő két házasságot követően már nem talált társat, és bár szeretett volna gyermeket, ezt is hiányolja életéből.

Fodor Zsóka első házasságát Szerdahelyi Jánossal kötötte, akivel az Irodalmi Színpadon ismerkedett meg. Az anyja jó humorral bíztatta a kapcsolatra, mondván: "Menj hozzá, lányom: első férjnek jó lesz!" A színésznő szerint Szerdahelyi János szeretni való ember volt, de ambíció hiányában a házasságuk mindössze nyolc hónapig tartott, barátságban váltak el.

A második házassága Henkel Gyulával köttetett, aki a Budapesti Operettszínházban is hírnevet szerzett. Fodor elmondása szerint Henkel akár a színházi karrierjét is feladta volna érte, de ő ezt nem engedte meg. A házasság azonban az alkoholizmus miatt ért véget. Fodor Zsóka szerint a második férje tündéri ember és tehetséges színművész volt, de az alkohol rabja. Bár akkor is aranyos volt, ha ivott, egy idő után emiatt mégsem akart vele élni.

A válások után Fodor Zsóka nem talált új társat, és bár voltak udvarlói, akik szintén alkoholproblémákkal küzdöttek, a színésznő szerint szerelem nélkül nem tudott volna kapcsolatban élni. A gyermekvállalás elmaradása is fájó pontja életének, mivel úgy érzi, nem talált megfelelő apajelöltet. "A válásaim után többé nem dobbant meg a szívem, márpedig szerelem nélkül nem tudnék létezni egy kapcsolatban. Ez már nem számít, ám azt máig sajnálom, hogy nem szültem gyereket; ahogy jó társat, úgy jó apajelöltet sem találtam, sajnos." – mondta Fodor Zsóka.