Egy édesanya lobbizása majdnem véget vetett a Family Guy-nak

Egy édesanya, aki nem más, mint a Family Guy egyik szinkronhangjának, Patrick Warburtonnak az anyja, veszélybe sodorta az animációs sorozatot, amikor az amerikai televíziós tanácsnál lobbizott annak elkaszálásáért.

A Family Guy iránti megosztottság ellenére ritkán fordul elő, hogy valaki komolyan próbálkozzon a műsor megszüntetésével. Warburton édesanyja azonban annyira ellenezte a sorozatot, hogy még a televíziós tanácsnál is próbálta elérni, hogy ne sugározzák tovább. A szinkronszínész anyját végül a pénz csendesítette le.

A Family Guy-t sokan szeretik a társadalomkritikája és a hétköznapi eseményekre való reflektálása miatt, de vannak, akiket a sorozat obszcén humora és bizonyos társadalmi csoportokat sértő megjegyzései felháborítanak.

Patrick Warburton, aki Joe Swanson karakterének hangját adja a sorozatban, elárulta, hogy szülei sosem nézték jó szemmel, hogy részt vesz a műsorban. A szinkronszínész családja konzervatív beállítottságú, édesanyja pedig annyira utálta a műsort, hogy megpróbálta elérni annak elkaszálását.

Warburton édesanyja, aki az ország televíziós tanácsának tagja volt, komolyan lobbizott a műsor megszüntetése érdekében. A szinkronszínész azonban felhívta rá a figyelmét, hogy a műsor káros hatásairól beszélni, miközben annak pénzéből élnek, képmutatás. Így végül az édesanya abbahagyta a lobbizást, és a Family Guy továbbra is képernyőn maradt.