Bochkor Gábor kritikája a Szomszédok sorozatról

Bochkor Gábor nem tartja jónak a Szomszédok című sorozatot, amely a magyar televíziózás egyik leghosszabb futású produkciója volt.

A Szomszédok sorozat, amely 1987 és 1999 között futott, és összesen 331 epizódot élt meg, a magyar televíziózás egyik meghatározó darabja lett, generációkat összekötve. Ennek ellenére Bochkor Gábor rádiós műsorvezető nem finomkodott, amikor kifejtette, hogy szerinte a sorozat minden szempontból rosszul készült el.

Bochkor szerint a Szomszédok "nagyon nagy tévedés volt", és bár elismeri, hogy ez volt az első magyar szappanopera, amit nem lehetett abbahagyni nézni, mégis úgy véli, hogy a sorozat gyártása során komoly hibák csúsztak be. Példaként említette a kivilágítatlan lépcsőházban Beta kamerával történő forgatást, ami szerinte nem adott megfelelő minőséget.

A rádiós úgy fogalmazott, hogy bár tisztelettel adózik minden szereplőnek, a Kulkától kezdve Ábel Anitáig, mégsem gondolja, hogy a sorozat megfelelően lett volna megalkotva. Bochkor tudatában van annak, hogy sokan rajonganak a Szomszédokért, de ő továbbra is kitart amellett, hogy a sorozat csak egy legenda, és nem volt jól megcsinálva. A Ripost által kiemelt részletekben Bochkor kifejtette, hogy a sorozatban "minden rossz volt", és kritizálta a technikai megvalósítást, például hogy a Nemcsák Károly és Komlós Juci közötti párbeszéd úgy tűnt, mintha ordítana róla, hogy nem valóságos.

Bochkor Gábor általában nem tartja magában a véleményét, és reggeli rádióműsorában gyakran osztja meg álláspontját különböző témákban, legyen szó akár a Szomszédokról vagy más kulturális jelenségekről.