Az Apple Vision Pro iránti kereslet jelentősen elmarad az elvárásoktól

Az Apple csökkenti a Vision Pro headset gyártási és szállítási előrejelzéseit az év hátralévő részére, mivel az érdeklődés a termék iránt jelentősen alacsonyabb, mint amire számítottak.

Az Apple-bennfentes Ming-Chi Kuo információi szerint a cég már azelőtt döntött a gyártás csökkentése mellett, hogy a Vision Pro headsetet az Egyesült Államokon kívüli piacokon is elérhetővé tennék. A cupertinói vállalat 2024-re csupán 400-450 ezer darab eladást prognosztizál, szemben a korábbi 700-800 ezer darabos piaci konszenzussal. Ez a csökkentés azzal magyarázható, hogy az Egyesült Államokban a kereslet "a várakozásokat jelentősen meghaladó mértékben csökkent", ami arra késztette az Apple-t, hogy alább lőjön a szállítás tekintetében az Egyesült Államokon kívüli országokban is.

A 3500 dollárba kerülő Vision Pro iránti kereslet így sokkal alacsonyabb, mint amit az Apple előzetesen várhatónak tartott. A The Verge cikke szerint a kereslet érezhetően csökkent az Apple korábbi várakozásaival szemben.

A szivárgások alapján az Apple olcsóbb kevert valóság headsetjének megjelenése is késni fog, és valószínűleg csak 2025 után kerülhet piacra. A szakértők szerint az Apple ezen lépése arra utalhat, hogy más gyártók is mérsékelhetik a headsetek gyártását. Ez az Apple terveire is hatással lehet, például akár már 2025-ben megjelenhet egy kedvezőbb árcédulájú szemüveg.

Miután a cég gyakran iránymutató az új termékek piacán, ha a Vision Pro rosszul teljesít, az az egész iparágban éreztetheti a hatását.

Egy másik területen épp nagy bejelentésre készül az Apple: május 7-én valamilyen újdonságot, bizonyára egy új iPadet mutat majd be a cég.