Anne Hathaway casting tapasztalatairól mesélt

Anne Hathaway, az Oscar-díjas színésznő beszámolt arról, hogy pályája kezdetén mennyire más volt a szereplőválogatás, mint napjainkban. Elárulta, hogy egy alkalommal tíz férfival kellett csókolóznia a kémia tesztelése érdekében, amit kifejezetten kellemetlennek élt meg.

Anne Hathaway a karrierje kezdeti időszakát „nagyon más időként” jellemezte, amikor egy meghallgatáson tíz férfit kellett megcsókolnia. A színésznő, aki nem nevezte meg a projektet, a The Idea Of You című közelgő romantikus vígjáték kapcsán beszélt a szereplőválogatások változásairól. Ebben a filmben egy 40 éves egyedülálló anyát alakít, aki egy fiatal énekesbe szeret bele. Hathaway elmondása szerint a meghallgatásokon a színészeknek egy olyan dalt kellett választaniuk, amelyet a karakterük szeretne, és amire táncra kérnék a színésznő által alakított karaktert. Nicholas Galitzine, aki a Red, White, & Royal Blue című filmből lehet ismerős, az Alabama Shakes egyik dalát választotta, és a meghallgatás során egy improvizációs táncot adtak elő, ami Hathaway szerint „egyszerűen könnyű volt”.

A színésznő a korábbi tapasztalatait is megosztotta, amikor a 2000-es években normálisnak számított, hogy a színészek csókolózás útján teszteljék a kémia működését. Hathaway szerint ez a gyakorlat „a legrosszabb módja a dolognak” volt. Elmesélte, hogy akkoriban azt mondták neki, izgatott kellene lennie, hogy tíz férfival csókolózhat, de ő ezt undorítónak találta. A színésznő úgy érezte, hogy ha problémásnak bélyegezik, könnyen elveszítheti a karrierjét, ezért úgy tett, mintha izgatott lenne. Hathaway szerint ezek a meghallgatások nem hatalmi játszmák voltak, senki sem akart szándékosan bántani, egyszerűen csak más időket éltek.

Anne Hathaway, aki a Neveletlen hercegnő című film főszereplőjeként vált ismertté, a franchise harmadik részével kapcsolatos pletykákat is érintette, de konkrétumokat nem árult el, csupán annyit mondott, hogy „jó állunk”. A Broadwayn való szereplés vágyáról is beszélt, amit gyermekkora óta dédelgetett álomként említett, és amely még nem valósult meg számára. Hathaway szerint ez a cél továbbra is élénken él benne.