A 2004-es NFL Draft emlékezete és a 2024-es játékosbörze előzetese

Húsz évvel ezelőtt minden választott játékos arannyá vált, és a 2004-es NFL Draft története ma is élénken él a rajongók emlékezetében. A közép-európai idő szerint péntek hajnali két órakor kezdődő 2024-es amatőr játékosbörze alkalmából visszatekintünk a két évtizeddel ezelőtti eseményekre, amelyek számos érdekességet tartogattak.

A 2004-es draftot sokan az egyik legjobb irányítódraftnak tartják, ahol a 1/1-es várományosok, mint John Elway és Eli Manning, előre jelezték, hogy nem kívánnak az elsőként húzó csapatokban játszani. Elway végül a Denver Broncosban, míg Manning a New York Giantsben folytatta pályafutását.

Eli Manning esetében különösen nagy figyelem övezte a draft előtti időszakot, hiszen édesapja, Archie Manning, és bátyja, Peyton Manning is kiváló irányítók voltak az NFL-ben. Eli Manning a San Diego Chargers által 1/1-es választottként lett draftolva, de később cserében a Giantshez került, ahol kétszeres bajnok lett.

A Chargers a cserében Philip Rivers irányítót, egy 2004-es 3. kört, egy 2005-ös 1. kört és egy 2005-ös 5. kört kapott. A csere eredményeként mindkét csapat jól járt, hiszen Rivers is kiváló teljesítményt nyújtott, bár bajnoki címet nem szerzett.

A 2004-es drafton további kiváló játékosok is gazdára találtak, mint Larry Fitzgerald, Steven Jackson, Karlos Dansby, Jared Allen és DeAngelo Hall. Ezen kívül Sean Taylor tragikus sorsa is beárnyékolta az eseményt, hiszen a fiatalon elhunyt safety remekül kezdte NFL-karrierjét.

A 2024-es NFL Draftot április 25 és 27. között rendezik meg Detroitban, ahol az első körben a csapatoknak 10 perc áll rendelkezésükre a választásuk bejelentésére. A második és harmadik kört szombaton rendezik, ahol már csak hét perc áll a csapatok rendelkezésére.

A játékosbörzéről az Arena4 élő tudósítással jelentkezik, a Net4+-on pedig magyar kommentárral is követhető az első nap. A draft során a Chicago Bears az 1/1-es választással rendelkezik, melyet egy korábbi csere eredményeként szereztek meg. A szakértők Caleb Williams, Jayden Daniels és Drake Maye nevét emlegetik az irányítóposzt legesélyesebb várományosai között.

Az NFL Draft 2024 első körének sorrendje számos izgalmas pillanatot ígér, ahol a csapatok igyekeznek majd megerősíteni kereteiket a következő szezonra. Az eseményt a rajongók nagy érdeklődéssel várják, hiszen a jövő sztárjai kerülhetnek ki a játékosbörzéről.