Vészfékezés Szolnoknál: bevásárlókocsi az útban

Szolnok közelében egy bevásárlókocsi miatt kellett vészfékeznie egy vonatnak, a Szolnoki Rendőrkapitányság nyomoz az ügyben. A police.hu információi szerint a bűncselekmény 2024. április 11-én, 21 óra 14 perckor történt, amikor a Szolnok és Újszász állomások között közlekedő vasúti mozdonyvezető egy bevásárlókocsit észlelt a síneken, és azonnali fékezésre kényszerült.

A rendőrség szerencsére személyi sérülésről vagy anyagi kárról nem számolt be; sem a vonat, sem a pálya nem szenvedett kárt az esemény során. A Szolnoki Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a 16010/959/2024.bü. számon közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen.

A Szolnoki Rendőrkapitányság felhívást tett közzé, kérve a lakosságot, hogy bármilyen információval, ami a történtekhez kapcsolódik, jelentkezzenek a hatóságnál. A rendőrség többféle módon is várja a bejelentéseket: személyesen a kapitányságon, a 06-56-501-600-as telefonszámon, a Telefontanú 06-80-555-111-es zöldszámán, vagy a díjmentes 112-es segélyhívón. Az ügyben indított nyomozás jelenleg is folyamatban van, az elkövető vagy elkövetők kilétét még nem sikerült megállapítani.