Magyar Péter és a komlói airsoft pálya tévedése

Országjárása során Komlón készített fotókat Magyar Péter, amelyeket a pusztuló vidék példájaként osztott meg közösségi oldalán, azonban kiderült, hogy a képeken látható terület valójában egy airsoft és paintball pálya.

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke, a hétvégén Komlóra látogatott, ahol fényképeket készített egy elhagyatott, romos területről. A képeket megosztva azt írta, hogy ezek a komlói bányák környezetét ábrázolják 2024-ben az Európai Unióban, ezzel kritizálva a kormány vidékfejlesztési politikáját. Posztjában az "elfeledett Magyarország, a magára hagyott vidék" kifejezést használta. Egy másik Facebook-posztban válaszolt a kritikákra, hangsúlyozva, hogy az épületek az egykori nagymúltú bányák kiszolgáló épületei voltak, és a bányák bezárása óta több mint 10 ezer ember vesztette el a munkáját, az épületek pedig az enyészeté lettek.

Azonban több kommentelő is felhívta a figyelmet arra, hogy a fotókon látható helyszín valójában egy airsoft és paintball meccseknek otthont adó terület, amelynek pont az a célja, hogy ilyen elhagyatott és romos legyen, ezáltal növelve a játékok hitelességét. A kormánypárti média azonnal ráugrott az ügyre, számos cikkben és mémgyárban gúnyolódva a politikus tévedésén.

A magyarjelen.hu értesülései szerint a terület üzemeltetője megerősítette, hogy valóban airsoft és paintball játékokat szerveznek ott, és nem kívánnak belemenni a politikai vitákba. Magyar Péter a kormányzás kritikáját folytatva emlékeztetett arra, hogy a bánya aligha azért zárt be, az épületek pedig aligha azért robbantak le, hogy ott airsoftpálya üzemelhessen.

Komlón az 1800-as évek végén indult a szénbányászat, és 2000. január 31-én állt le. Vagyis a bánya bezárását és a terület elhanyagolását aligha lehet a jelenlegi kormány számlájára írni, bár az is igaz, hogy Magyarország miniszterelnökét 2000-ben is Orbán Viktornak hívták. Bár senki nem cáfolta, hogy a képek a komlói bányák területén készültek, Magyar Péter posztja alatt számos komment jelezte, hogy az országban több hasonlóan elhagyatott terület is található, amelyeket nem játékokhoz használnak.