2024-es labdarúgó-Európa-bajnokság játékvezetői

A 2024-es labdarúgó-Európa-bajnokság játékvezetői keretében számos ismert név szerepel, köztük a romániai magyar Kovács István is, aki a Barcelona – PSG Bajnokok Ligája-negyeddöntőjében vitatott döntéseket hozott.

A magyar bajnokságból senkit sem hívtak meg a 2024-es labdarúgó-Európa-bajnokságra, de a kontinens legjobb bírói között ott lesz Kovács István, aki a Barcelona – PSG Bajnokok Ligája-negyeddöntőjében kiállította a Barça hátvédjét, Ronald Araujot, valamint a csapat vezetőedzőjét, Xavit is. A spanyol Marca lapja szerint Kovácsnak jobb lenne egy ideig elkerülnie Barcelonát.

Az Európa-bajnokságon részt vevő játékvezetők között szerepel a 2022-es világbajnoki döntőt és a 2023-as Bajnokok Ligája-finálét is vezető lengyel Szymon Marciniak. Angliából, Franciaországból, Németországból és Olaszországból két-két bírót delegálnak, továbbá jönnek játékvezetők Hollandiából, Portugáliából, Szlovákiából, Szlovéniából, Spanyolországból, Svédországból, Svájcból és Törökországból is.

Különlegességként Európán kívülről is érkezik egy játékvezető, az argentin Facundo Tello és asszisztensei, akik szintén részt vesznek az Európa-bajnokság mérkőzéseinek levezetésében.

A teljes játékvezetői keret a következőkből áll: Artur Soares Dias (portugál), Jesús Gil Manzano (spanyol), Marco Guida (olasz), Kovács István (román), Ivan Kruzliak (szlovák), Francois Letexier (francia), Danny Makkelie (holland), Szymon Marciniak (lengyel), Halil Umut Meler (török), Glenn Nyberg (svéd), Michael Oliver (angol), Daniele Orsato (olasz), Sandro Schärer (svájci), Daniel Siebert (német), Anthony Taylor (angol), Facundo Tello (argentin), Clément Turpin (francia), Slavko Vincic (szlovén), Felix Zwayer (német).