Történelmi kézilabda esemény Budapesten

A kézilabda Bajnokok Ligája 2024-es négyes döntőinek sorsolását történelmi módon, egy helyszínen és egy napon rendezik meg Budapesten, élő adásban. Az esemény május 7-én, 17 órakor lesz a Sport Tv budapesti stúdiójában.

Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF), a Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökség (NRÜ) és az AMC Networks International – Central and Northern Europe (AMCNI CNE) együttműködésének köszönhetően kerül sor erre az egyedülálló eseményre. Az EHF döntése értelmében először kerül megrendezésre a női és férfi csúcsesemények sorsolása egy időben és helyszínen.

David Szlezak, az EHF marketing ügyvezető igazgatója szerint a budapesti sorsolással egyidejűleg kerülnek reflektorfénybe a női és férfi Bajnokok Ligája, amelyek a szakág népszerűsítésében újabb mérföldkövet jelentenek. Pálinger Katalin, a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) alelnöke hangsúlyozta, hogy az MKSZ 2014 óta van jelen a budapesti női négyes döntőknél, és idén tízedik alkalommal vesznek részt a női klubkézilabda csúcseseményének szervezésében.

A sorsolás különleges jelentőséggel bír az európai kézilabdacsalád számára, mivel a budapesti és kölni elődöntők párosításai is kiderülnek, ami sporttörténelmi újdonságnak számít.

A Bajnokok Ligája jelenleg a negyeddöntő szakaszában tart, ahol a Telekom Veszprém a férfiaknál, az FTC-Rail Cargo Hungaria és a Győri Audi ETO KC pedig a nőknél képviseli a magyar színeket.

A női négyes döntőt a budapesti MVM Dome-ban rendezik június 1–2-án, míg a férfiaké egy héttel később lesz a kölni Lanxess Arenában. A férfiaknál a veszprémi csapat a dán Aalborggal mérkőzik meg a negyeddöntőben, az első mérkőzést csütörtökön 18.45-kor játsszák, a visszavágó pedig május 1-jén lesz.

A női negyeddöntők első felvonását szombaton rendezik, a Győri Audi ETO KC a norvég Kristiansand csapatához látogat, az FTC pedig a dán Esbjerg csapatát fogadja. A visszavágók a következő hétvégén kerülnek megrendezésre.