Súlyos baleset a Universal Studios Hollywoodban

A Universal Studios Hollywood vidámparkjában szombat este történt baleset során összesen 15 embert kellett kórházba szállítani. A fékrendszer meghibásodása miatt egy villamos nekiütközött egy korlátnak.

A világ egyik leghíresebb vidámparkjában, a Universal Studios Hollywoodban szörnyű baleset történt szombat este. A park 400 hektáros területén villamosok szállítják a látogatókat, és az egyik ilyen jármű sérült meg 9 órakor. A baleset során a villamos fékrendszere romlott el, miközben egy dombról haladt lefelé, és ennek következtében nekiütközött egy korlátnak.

A Deadline információi szerint a balesetben egy összesen négy kocsiból álló villamos volt érintett, amelynek az utolsó része csapódott a korlátnak. Az ütközés következtében több ember is kiesett a járműből.

A Los Angeles megyei tűzoltóság szerint a baleset következtében összesen 15 embert kellett kórházba szállítani, akik mind kisebb, nem életveszélyes sérüléseket szenvedtek.

A California Highway Patrol állami szervezet átvizsgálta a helyszínt, és jelenleg is nyomoznak a baleset pontos oka után.

A Universal Studios Hollywood idén ünnepli a 60. születésnapját, de a BBC szerint egyelőre nem világos, hogy a mostani baleset milyen hatással lesz a vidámpark további működésére.