Ukrán dróntámadások orosz erőművek ellen

Az ukrán fegyveres erők éjjel öngyilkos drónokkal támadták az orosz energia-infrastruktúrát, többek között erőműveket és üzemanyag-raktárakat. Az orosz védelmi minisztérium szerint az incidens során 50 drónt vetettek be, melyeket állításuk szerint a légvédelem megsemmisített, azonban a közösségi médiában megjelent felvételek ellentmondanak ennek.

Az AP hírügynökség jelentése alapján az ukrán támadások során a legtöbb drónt a Belgorod térségében, az ukrán határ közelében vetették be. Az oroszok azt állítják, hogy sikerült az összes drónt lelőniük, de a Telegramon közzétett videók kigyulladt raktárakról és füstölgő erőművekről tanúskodnak. Az orosz védelmi minisztérium közleménye szerint a támadásnak halálos áldozata is van, egy terhes nő vesztette életét egy óvóhelyen, bár ezt a hírt más források még nem erősítették meg. Az oroszok azt is állítják, hogy egy ukrán Szukhoj-35 harci repülőt lőttek le az ukrán légtérben, de ezt az információt sem igazolták más források.

Az orosz erők válaszul rakétatámadásokat hajtottak végre Odessza térségében, ahol civil célpontokat és kikötőket értek támadások.

Az orosz média beszámolója szerint az ukrajnai harcokban életét vesztette Russel „Texas” Bentley, egy amerikai blogger, aki 2014 óta élt a Donyeck régióban. Bentley korábban a Russia Today angol nyelvű propagandacsatornájának volt munkatársa, és mielőtt az Egyesült Államokból elköltözött volna, drogcsempészet miatt börtönbüntetést töltött.