Újabb késes támadás Melbourne-ben

Egy újabb késes támadás rázta meg Ausztráliát, ezúttal Melbourne egy bevásárlóközpontjában. A támadás során egy férfit súlyosan megsebesítettek.

Ausztráliában folytatódik a késes támadások sorozata, amelynek legújabb esete Melbourne városában történt. Egy férfi vasárnap délután szenvedett súlyos sérüléseket, amikor egy bevásárlóközpontban megkéselték. Az áldozatot kórházba szállították, állapota stabil.

A rendőrség jelenleg is nyomoz az eset kapcsán, míg a támadó szökésben van. A helyszínen tartózkodó szemtanúk szerint a férfi egy étterem lépcsőjén esett össze vérezve a támadás után. A támadó indítékai és az áldozatával való kapcsolata egyelőre ismeretlen.

A helyi hatóságok nem zárták le a bevásárlóközpontot, mivel úgy ítélték meg, hogy nincs további veszély a lakosságra. Az étterem, ahol a támadás megtörtént, továbbra is működik.

Ez az eset nem egyedi, hiszen a múlt héten Sydney egyik bevásárlóközpontjában egy férfi több nőt és egy férfit ölt meg, valamint egy 9 hónapos kislányt is súlyosan megsebesített. A gyermek édesanyja a támadásban életét vesztette. Egy másik incidens is történt Sydneyben, egy külvárosi templomban, ahol a megtámadott egyházi püspök terrorcselekménynek nevezte a történteket, bár ott nem esett halálos áldozat.