Felborult egy gyerekekkel teli busz Németországban

Vasárnap történt baleset egy középiskolásokkal teli emeletes autóbuszban a németországi Sauerland régióban, mely Angliába tartott. Egy hónapon belül ez már a harmadik ilyen esemény az országban.

A baleset során négy diák – három fiú és egy lány – súlyos sérüléseket szenvedett. A jármű okokból, melyek még nem tisztázottak, letért az útról, és az A45-ös autópályán az oldalára borult. A rendőrség lezárta az érintett szakaszt.

A busz Marburgból indult 67 diákkal és öt tanárral egy angliai osztálykirándulásra. A baleset Wenden közelében történt, Dortmund felé haladva. A dortmundi rendőrség tájékoztatása alapján az iskolai kirándulást elhalasztották, és a balesetben 28 gyermek, valamint a 54 éves buszsofőr orvosi ellátásban részesült. A négy súlyosan sérült diákot kórházban ápolják, de életveszélyes állapotban senki sincs. A kísérő tanárok fizikailag nem sérültek meg, de sokkos állapotban vannak.

Márciusban két további súlyos buszbaleset is megrázta Németországot. Az egyik esetben egy hatvan utast szállító távolsági autóbusz balesetet szenvedett az A44-es autópályán, Észak-Rajna-Vesztfália tartományban, amikor letért az úttestről és az oldalára borult. Ebben a balesetben több mint húsz ember sérült meg, és magyar utasok is érintettek voltak.

Két nappal korábban a Flixbus egyik távolsági járata karambolozott Lipcse közelében. A busz Berlinből Nürnberg felé tartott, Zürich lett volna a végállomása. Ebben a tragédiában legalább öt ember vesztette életét. Az egyik utas szerint a baleset előtt a két szolgálatban lévő sofőr hangosan vitatkozott, ami elterelhette a figyelmüket az útról. A busztársaság szerint mindkét sofőr betartotta az előírt pihenési idejét.