Koncentrált légitámadások érik Csasziv Jart

A brit védelmi minisztérium legfrissebb jelentése szerint az orosz erők intenzív légitámadásokat hajtanak végre Csasziv Jar városa ellen, amely Ukrajna egyik stratégiai pontja a jelenlegi konfliktusban.

A brit védelmi minisztérium vasárnapi hírszerzési jelentése kiemeli, hogy Csasziv Jar városa, mely Donyeck megyében található, az orosz erők következő nagy célpontja az ukrajnai háborúban. Olekszandr Szirszkij, az ukrán haderő főparancsnoka szerint az oroszok célja, hogy május 9-ig, a Győzelem napjáig elfoglalják a települést, ami elengedhetetlen a nagyobb Kramatorszk város bevétele szempontjából.

Az orosz légierő napi 20-30 bombát dob le Csasziv Jar térségében, melyeket Szu-25-ös csatarepülők és Szu-34-es vadászbombázók ejtenek ki, utóbbiak nagy hatótávolságú siklóbombákat használva. A jelentés szerint ezek az összehangolt légicsapások hasonlóak azokhoz, amelyeket Avgyijivka bevételénél alkalmaztak.

Csasziv Jar városa jelentős erődítésekkel rendelkezik és egy magaslaton helyezkedik el, ami megnehezíti az ostromot. A brit védelmi minisztérium megjegyzi, hogy az orosz erők eddig csak lassú előrehaladást értek el a térségben.

A jelentésben szerepel az is, hogy az ukrán állásokat Szu-25-ösök támadják, ami arra utalhat, hogy az ukrán csapatlégvédelem gyenge, feltehetően a légvédelmi rakéták hiánya miatt.