Lábon harapott egy medve egy önkéntes tűzoltót Gerebesen

Vasárnap egy medve támadt meg és harapott lábon egy önkéntes tűzoltót a szlovákiai Gerebesen, aki túlélte az esetet, de sokkos állapotba került.

Az incidens a Ľadonhora nevű hegy felé vezető túraútvonalon történt, amikor a tűzoltó a hegyre tartott. A Novy Cas és az Új Szó beszámolója szerint a támadás következtében a férfi bal combjának belső részét érte a medve harapása. A tűzoltó emellett zúzódásokat is szenvedett a jobb csípőjén. A segítségére siető testvére után végül a felesége szállította kórházba a zsolnai kórházba.

A gerebesi falu polgármestere, Alena Dudeková elmondta, hogy a tűzoltóval együtt vettek részt egy szakmai előadáson aznap délelőtt, majd a férfi délután értesítette telefonon a medvetámadásról. "Sokkot kapott, nagyon megrémült. Azonnal értesítettem a beavatkozó csapatot, amint megérkeznek, indulunk a helyszínre" – nyilatkozta a polgármester.

Szlovákiában az utóbbi időben egyre gyakoribbak a medvetámadások. Nemrég két túrázót is súlyosan megsebesített egy medve a Polyána hegységben, akik az arcukon, valamint a felső és alsó végtagjaikon sérültek meg, és mentőhelikopterrel kellett őket kórházba szállítani. Egy héttel korábban pedig egy házaspár férfi tagja sérült meg a Tátra lábánál fekvő Pribilina község közelében, amikor egy barnamedve megharapta a lábát vasárnap késő délután. A növekvő medvetámadások miatt a szlovák parlament fontolóra vette a medvék kilövésére vonatkozó engedélyek enyhítését.