Izraeli hadsereg vizsgálatot indít egy lelőtt mentőápoló ügyében

Ciszjordániában egy önkéntes mentőápolót lőttek le, aki éppen sebesült emberek ellátásán dolgozott. Az eset kapcsán az izraeli hadsereg vizsgálatot indított.

A tragikus esemény a Ciszjordániai As-Sawiya térségében történt, ahol palesztinok és izraeli civilek közötti összecsapások alakultak ki. A 50 éves Mohammed Awad Allan, a Palesztin Vörös Félhold (PRCS) önkéntes mentőápolója éppen izraeli telepesek által megsebesített embereket próbált ellátni, amikor életét vesztette.

Az összecsapások során kölcsönös kődobálásról érkeztek jelentések, melyekre reagálva az Izraeli Védelmi Erők (IDF) egységeket vezényeltek a helyszínre. Az izraeli hadsereg megerősítette a mentőápoló halálát, azonban a haláleset körülményei egyelőre tisztázatlanok. Az ügyben indított vizsgálat célja a történtek pontos körülményeinek feltárása.

A médiajelentések ellentmondásosak azzal kapcsolatban, hogy ki okozta a mentőápoló halálát. Egyes beszámolók szerint az IDF által leadott lövések érhetik felelősnek, míg más források szerint fegyveres telepesek lőhették le. Az eset kivizsgálása folyamatban van, és a vizsgálat eredménye várhatóan tisztázni fogja a történteket.