Universal Studios villamosbaleset

A Universal Studios hollywoodi vidámparkjában történt balesetben 15 ember sérült meg szombat éjjel. A park egyik legnépszerűbb attrakciója, az egyórás stúdiótúra során karambolozott a villamos, melynek következtében a sérülteket kórházba kellett szállítani.

A stúdiótúra során a látogatók a filmstúdió területén haladnak keresztül, és olyan híres díszleteket tekinthetnek meg, mint A cápa, a Psycho vagy a Jurassic Park. A baleset pontos oka egyelőre ismeretlen, de a Universal Studios kiadott egy közleményt, amelyben biztosították a nyilvánosságot, hogy minden támogatást megadnak a sérült vendégeknek, és hogy vizsgálják a történteket.

A baleset akkor történt, amikor a villamos épp egy dombról haladt lefelé, és a meghibásodott fékrendszer miatt nekiütközött a korlátnak. A Los Angeles megyei tűzoltóság helyi idő szerint 21 órakor érkezett a helyszínre, és azonnal ellátták a sérülteket. A California Highway Patrol vezeti a vizsgálatot, amely a jármű fékrendszerével kapcsolatos problémát azonosította mint a baleset okát.

A Universal stúdiótúrája 1964 óta üzemel, és a következő héten kezdődik a látványosság 60. évfordulójának ünneplése. A park fő látnivalói közé tartozik Harry Potter varázslóvilága és a stúdiótúra. A vidámparkban történt incidenst követően nem világos, hogy ez hatással lesz-e a vidámpark működésére.