A BYD lenyűgöző elektromos kabrió koncepciója

A kínai BYD autógyártó bemutatta a Fang Cheng Bao almárkájának legújabb elektromos kabrió koncepcióját, a Super 9-et, amely egy klasszikus versenyautót idéz meg megjelenésével.

A BYD által bemutatott Super 9 koncepcióautó Wolfgang Egger, a cég vezető formatervezőjének munkáját dicséri, aki korábban olyan neves márkáknál dolgozott, mint az Alfa Romeo, a Seat, a Lancia és az Audi/Lamborghini. A Super 9 különleges megjelenésével olyan autókra emlékeztet, mint a Ferrari Monza sorozat vagy az Aston Martin V12 Speedster. A BYD-től szokatlanul merész dizájnt kapott sportkocsi a kínai gyártó eddigi kínálatában egyedülálló megjelenést kölcsönöz a márkának.

A kétüléses, tető nélküli Super 9 "pillangószárnyas" ajtókkal büszkélkedhet, melyek mellett a versenyautókra jellemző szénszálas anyagból készült ülések és űrhajó kormánykerékre emlékeztető versenykormány is hozzájárul a sportos hangulathoz. A középkonzolon elhelyezett retró stílusú gombok és az oldalán látható "30" szám, amely a BYD alapításának 30. évfordulójára utal, tovább erősítik a különleges megjelenést. A hátsó részen egy spoiler és a Fang Cheng Bao logóját formázó kettős hátsó lámpák teszik teljessé a látványt.

A Super 9 kabrió nyilvános premierjére a következő héten kerül sor a Pekingben megrendezésre kerülő 18. Nemzetközi Autókiállításon (Auto China 2024). A bemutatóval egy időben a BYD várhatóan közzéteszi a koncepcióautó műszaki adatait is.