Popsztárok a filmvásznon: Sikerek és kudarcok

Számos énekes próbálkozik a színészet terén, néhányuk meglepően jól teljesít, míg mások kevésbé sikeresek ebben a műfajban. A popsztárok már a hangosfilm hajnalától fogva kísérleteznek a filmes karrierrel, és többen is bizonyították már, hogy képesek a zenei sikerüket a filmvásznon is megismételni.

Az énekesek közül többen is megpróbálták már a szerencséjüket a színészetben, és ez a trend a mai napig tart. Dua Lipa például hamarosan a Barbie és az Argylle, a szuperkém című filmekben tűnik fel mellékszerepekben, utóbbi filmben a női főszerepet Bryce Dallas Howard alakítja, de az interneten Dua Lipa jelenetei váltak népszerűvé. Matthew Vaughn rendező elárulta, hogy gyermekei hívták fel a figyelmét a háromszoros Grammy-díjas énekesnőre, akiről korábban nem is hallott.

Lady Gaga színészi tehetségét már nem lehet kétségbe vonni, hiszen a Csillag születik című filmért Oscar-díjra is jelölték. Először a Sin City: Ölni tudnál érte című filmben tűnt fel, majd az Amerikai Horror Story sorozatban kapott szerepet, amelyért Arany Glóbuszt is nyert. A Gucci-ház című filmben alakított szerepére készülve pedig kilenc hónapig olasz akcentussal beszélt.

Harry Styles, a One Direction egykori tagja, szólókarrierje mellett a színészetben is kipróbálta magát. Huszonhárom évesen debütált Christopher Nolan Dunkirk című háborús filmjében, és azóta több főszerepet is kapott, például a Nincs baj, drágám és A rendőröm című filmekben. Az előbbi film forgatásán összejött Olivia Wilde rendezővel.

Justin Timberlake, aki tízszeres Grammy-díjas énekesként ismert, színészként is aktív. Legutóbb a Hidegvér című krimiben tűnt fel Benicio Del Toro oldalán, de a Social Network – A közösségi háló, a Rossz tanár, a Barátság extrákkal és a Lopott idő című filmekben is láthattuk már.

The Weeknd, polgári nevén Abel Tesfaye, kevésbé volt sikeres az első színészi próbálkozásában. Az Az idol című sorozatban íróként, producereként és színészként is részt vett, de a kritikusok nem fogadták jól a történetet és a színészi játékot. Nem ismert, hogy a bukás után folytatja-e a színészkedést.