Henry Cavill és Margot Robbie az új James Bond-filmben?

Már több mint 2,5 millióan látták a YouTube-on azt az előzetest, amelyről tévesen azt hihetnénk, hogy az új James Bond-film trailere, ám a valóságban csak egy AI által generált felvétel.

A közösségi médiában egyre gyakoribbak a deepfake-ek, amelyek mesterséges intelligencia segítségével készült átverések, és gyakran hírességeket utánoznak. Ilyen átverés áldozatai lettek Henry Cavill és Margot Robbie is, akik egy AI által generált, James Bond legújabb részének tűnő filmelőzetesben szerepeltek.

A KH Studio által készített videó elején még a Universal és az MGM logója is megjelenik, ami hihetővé teszi az előzetest. Azonban a videóban látható, hogy Henry Cavill megjelenése és egy másik szereplő szájmozgása mesterségesen lett létrehozva, míg a Margot Robbie-ról bevágott képsorok valósághűnek tűnnek.

A videó készítője a YouTube-ra feltöltött felvétel leírásában hangsúlyozta, hogy a koncepció kizárólag művészi és szórakoztató célokat szolgál, és különböző technológiákat használt fel az elképzelése életre keltéséhez.

Jelenleg még csak találgatások vannak arra vonatkozóan, hogy ki lesz Daniel Craig utódja a 007-es ügynök szerepében. A legvalószínűbb jelöltnek Aaron Taylor-Johnson számít, de hivatalos bejelentés még nem történt. Henry Cavill neve is felmerült a lehetséges jelöltek között, de ő maga úgy nyilatkozott, túl öregnek érzi magát a szerepre, ami összecsenghet a film producerének, Barbara Broccolinak a fiatal színészt preferáló elképzelésével.