A Fallout 4 eladásai az egekbe szöktek

Európában hihetetlen mértékben, 7500 százalékkal nőttek a Fallout 4 eladásai, amely így ismét az eladási listák élére került, közel egy évtizeddel a megjelenése után.

A GamesIndustry.biz jelentése szerint a Fallout 4 2015-ös kiadása az eladási listák élére ugrott Európában, egy hét alatt 7500 százalékos növekedést produkálva. Ez a meglepő ugrás a Fallout sorozatnak köszönhető, amelynek első évadát az Amazon Prime Video platformja tette közzé április 11-én. A sorozat megjelenése újraélesztette a játék iránti érdeklődést.

A GSD által monitorozott adatok, amelyek magukban foglalják az európai fizikai és digitális értékesítéseket, azt mutatják, hogy a növekedés 69 százalékát a PC-s játékosok generálták, míg a fennmaradó 31 százalék az Xbox és PlayStation felhasználókhoz köthető. Fontos megjegyezni, hogy ezek a számok úgy jöttek létre, hogy a Fallout 4 elérhető az Xbox Game Pass és a PlayStation Plus Extra előfizetők számára is, akik nem számítanak bele az említett növekedési százalékba.

Nem csak a Fallout 4 élvezheti a megújult népszerűséget; a 2018-as Fallout 76 a nyolcadik helyre került az eladási listán, a 2010-es Fallout New Vegas pedig a kilencedik helyet szerezte meg, míg a 2008-as Fallout 3 a tizedik helyen tanyázik. Mindezek a játékok szintén hozzáférhetők az előfizetők számára a Game Pass és PS Plus Extra szolgáltatásokon keresztül.