Az Apple TV+ "For All Mankind" sorozata ötödik évaddal és új spinoffal bővül

Az Apple TV+ egyik legkiemelkedőbb sci-fi sorozata, a "For All Mankind" ötödik évadot kap, és egy új társsorozat is fejlesztés alatt áll, amely a szovjet űrprogramra összpontosít.

Az elmúlt évek egyik legjobb sci-fijeként számon tartott "For All Mankind" sorozat negyedik évada januárban ért véget, és bár a záróepizód számos nyitott kérdést hagyott maga után, csak most jelentették be hivatalosan, hogy folytatódik a történet. Az Apple TV+ berendelte az ötödik évadot, és ezzel egyidőben egy spinoff sorozat fejlesztésébe is belekezdtek, amely a "Star City" projektnéven fut és a szovjet űrprogramra fókuszál.

A "For All Mankind" sorozatot a Sony készíti az Apple számára, és egy alternatív történelmi valóságban játszódik, ahol a szovjetek nyerték az űrversenyt, és ők léptek először a Holdra. A sorozat a hard sci-fi kategóriába sorolható, mivel tudományosan és logikailag megmagyarázható eseményeket dolgoz fel.

A spinoff sorozat a "For All Mankind" első évadának eseményeihez tér vissza, bemutatva, hogy a szovjetek holdraszállása hogyan nézett ki a vasfüggöny mögötti szereplők, így az asztronauták, tudósok, politikusok és kémek szemszögéből. A projekt mögött az eredeti sorozat alkotói, Ronald D. Moore, Matt Wolpert és Ben Nedivi állnak, akik korábban is feleltek az anyasorozatért.

A készítők szerint az új sorozat lehetőséget ad arra, hogy a nézők jobban megismerjék a szovjet oldal történetét, különös tekintettel arra a központra, ahol a kozmonautákat képzik ki.

Az ötödik évad megjelenési dátuma egyelőre ismeretlen, mivel az előző évadok premierjei változó hónapokban történtek, hol novemberben, hol februárban, de volt, hogy júniusban.