Gálvölgyi János nem akar nyáron meghalni

Gálvölgyi János, az ország nevettetője, aki tavaly tavasszal súlyos egészségügyi problémákkal került kórházba, most megosztotta, hogy miért nem szeretne nyáron elhunyni. A színész szerint a többi évszak elfogadhatóbb lenne az elmúlásra.

Gálvölgyi János tavaly tavasszal került kórházba légzési nehézségek miatt, és szív- és tüdőproblémákkal intenzív osztályon kezelték. A 75 éves Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész azóta szerencsére jó egészségi állapotnak örvend, ismét a színpadon áll, és igyekszik minél több időt családjával tölteni.

A halál közelében járva Gálvölgyi elgondolkodott azon, hogy mikor lenne a legkevésbé megfelelő az életének vége. A Telexnek adott interjúban humorral fűszerezve fejtette ki, hogy a nyári szünetet tartja a legkevésbé megfelelő időszaknak a távozásra. Ebben az időszakban a színházakban is szünet van, nincsenek előadások, a színészek pihennek, és úgy véli, ha valaki ekkor hal meg, az kevésbé mozgatja meg a kollégákat és a közönséget.

Gálvölgyi egy színházi társulatról szóló példával szemléltette álláspontját. Elmesélte, hogy ha a társulat tagjai nem találják Bélát, aki eddig aktívan dolgozott velük, és csak később derül ki, hogy meghalt, a reakciók között felmerülhet a kérdés: "És gyerekek, mi volt nyáron?" Ezzel azt sugallva, hogy a nyári időszakban az emberek kevésbé foglalkoznak az ilyen eseményekkel.

: promotions.hu