Debreceni civil polgármester-jelölt a helyi iparpolitika ellen

A Civil Fórum Debrecen Egyesület polgármester-jelöltje, Gondola Zsolt Zoárd szerint Debrecenben erős az ellenállás a környezetszennyező, ázsiai érdekeltségű gyárak ellen. A jelölt úgy véli, a város jelenlegi fideszes vezetése a külföldi beruházásokat részesíti előnyben.

Gondola hangsúlyozza, hogy a helyi önkormányzati választásokon minden debreceni polgárt meg kell szólítani, függetlenül pártpreferenciáiktól, hogy támogassák az akkugyár-ellenes álláspontot. Azt szeretnék elérni, hogy a választók elsősorban debreceniként és lokálpatriótaként adják le szavazatukat, nem pedig politikai oldalukhoz hű támogatóként.

A Civil Fórum Debrecen Egyesület szerint az ellenállás a helyi iparpolitikával szemben jelentős, de ez csak akkor ér valamit, ha szavazatok formájában is megmutatkozik. Gondola hozzátette, hogy jelenleg az ő szervezetük az egyetlen, amely képes pártállástól függetlenül megszólítani a debreceni szavazókat, mivel egy konkrét ügy, az ellenállás mentén kérik a támogatásukat.

A jelölt szerint egyesületük az eddigi tapasztalataik alapján alkalmas arra, hogy a várost a következő öt évben helyes irányba vezesse. Ismertetik a város problémáit, mint például a szervezetlen közlekedést, a tömegközlekedés finanszírozási rendszerének hibáit, a közutak rossz állapotát, valamint a folyamatos díjemelések értelmetlenségét. Gondola szerint az önkormányzatnak nem a külföldi beruházók érdekeit kellene szolgálnia, hanem a debreceniekét kellene képviselnie.

A Civil Fórum Debrecen Egyesület kampányát "Miénk itt a föld, miénk itt a víz, miénk itt a levegő!" címmel indította el, és a városukért felelősséget érző debreceniek támogatására számítanak.

: MTI