Az EgészségAblak mobilalkalmazás újítása

Az EgészségAblak mobilalkalmazás legújabb frissítésével már a felírt gyógyszerek betegtájékoztatói is digitális formában érhetők el a 'Receptek' menüpont alatt, jelentette be a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára.

Rétvári Bence kiemelte, hogy az új funkció révén a betegek könnyebben hozzáférhetnek a gyógyszerek szedésével és mellékhatásaival kapcsolatos információkhoz, még a gyógyszertárban történő kiváltás előtt is. Az államtitkár hozzátette, hogy a betegtájékoztatók digitális elérhetősége megakadályozza azok elvesztését, így a kiváltásra váró, a frissen és a régebben kiváltott gyógyszerek információi is mindig kéznél lesznek az alkalmazás segítségével.

Az új funkció előnye, hogy segít a betegeknek helyesen és biztonságosan szedni a gyógyszereket, csökkentve ezzel a hibás alkalmazásból adódó kockázatokat és mellékhatásokat. A betegtájékoztatók a lehetséges mellékhatásokra, ellenjavallatokra és óvintézkedésekre is felhívják a figyelmet, ami különösen hasznos lehet azok számára, akik többféle gyógyszert szednek, vagy más egészségügyi problémákkal küzdenek.

Rétvári Bence tájékoztatása alapján az EgészségAblak ingyenesen használható mobilalkalmazást már több mint 2,9 millióan töltötték le és használják aktívan. Az alkalmazásban elérhetőek az egészségügyi dokumentumok, a felírt és kiadott receptek, a háziorvos rendelési ideje, előjegyzett járóbeteg időpontok, az oltási igazolvány, valamint az Egészség A-Z tudástár, amely több mint 1900 betegség és tünet leírását tartalmazza.

Az applikáció további szolgáltatásai között szerepel a tb-jogviszony állapotának ellenőrzése és a 1812-es EgészségVonal közvetlen hívása is. Az EgészségAblaknak köszönhetően minden egészségügyi adat és lelet egy helyen, bármikor elérhető.