A Heineken és a HMD bemutatja az „unalmas” mobilt

A digitális detox jegyében a Heineken és a HMD együttműködésében született meg a Boring Phone, egy olyan mobil, amely alig rendelkezik funkciókkal a telefonáláson kívül. A készülék neve is mindent elárul: ez egy unalmas telefon.

A Heineken és a HMD, amely a Nokia készülékek gyártását nemrégiben abbahagyta, egy egyszerű, felnyitható butamobilt fejlesztett ki, amelynek alapvetően csak a telefonálási funkciója van meg. A Boring Phone névre keresztelt készülék inkább marketingfogásnak tűnik, mintsem egy komoly célokkal létrehozott projektnak.

A Heineken által megrendelt kutatás eredményei szerint az okostelefonok továbbra is dominálnak a figyelemért folytatott versenyben. Az Egyesült Királyságban és az Egyesült Államokban az emberek 90%-a még szórakoztató esték alatt is átlagosan hétszer nézi meg a telefonját, és a társasági események során is gyakran foglalkoznak az okostelefonjukkal. A social media csekkolása, a munkahelyi e-mailek és a telefonos játékok gyakran zavarják meg a személyes beszélgetéseket.

Azonban a válaszadók egyharmada szerint túl gyakran néznek rá a telefonjukra, és sokan szívesen kikapcsolnák azt szórakozás közben. Minden ötödik ember már kikapcsolja vagy otthon hagyja a telefonját társasági események előtt, és továbbiak fontolóra vennék ezt a lépést.

A Boring Phone nem rendelkezik webböngészővel, e-mail-alkalmazással vagy közösségi platformokkal, így valóban a digitális detox eszköze lehet. A készüléket a Bodega kreatív vállalat segítségével hozták létre, és egy áttetsző házba ültetett, retró hangulatú, limitált kiadású „flip” mobilról van szó, amely nem lesz kereskedelmi forgalomban kapható. A gyártott 5000 darabot promóciók keretében ajándékozzák el.

A telefon belső kijelzője egy 2,8 hüvelykes QVGA panel, a külső megjelenítő pedig 1,77 hüvelykes. Rendelkezik egy 0,3 megapixeles kamerával és 3,5 mm-es jack-csatlakozóval is. A Boring Phone 2/3/4G-s hálózatokon képes kommunikálni, de a hívásokhoz és az SMS-ezéshez a 2G is elegendő. A legendás Snake játék is elérhető lesz a készüléken, mivel a HMD birtokolja a Nokia licencét.

A Heineken weboldalán további információkat találhatunk a Boring Phone-ról, ahol a készülék hiányosságaira és a valódi társas kapcsolatok fontosságára is felhívják a figyelmet. A HMD idén a Barbie-mobil megjelenését is tervezi.