A Ford Mustang GTD: Egy versenyautó az utcákon

A Ford Mustang GTD, amelyet tavaly augusztusban mutattak be, hamarosan Európában is megvásárolható lesz, és ez nem más, mint egy rendszámozható versenyautó.

A Ford Mustang GTD, amelyet a GT3 versenyautó utcára szelidített változataként ismerhetünk, először az Egyesült Államokban és Kanadában lesz elérhető, majd júniustól Európában, a Közel-Keleten és Mexikóban is megkezdődik a forgalmazása. A limitált szériás autó, melyből mindössze 1000 példány készül, 325 ezer dolláros áron kerül piacra, ami magasabb az eredetileg ígért 300 ezer dollárnál.

A Mustang GTD egy 5,2 literes, kompresszorral megerősített V8-as benzinmotorral büszkélkedhet, amelynek főtengelye 7500-as fordulatszámig pörgethető, és 800 lóerős csúcsteljesítményt nyújt. A 20 colos kovácsolt könnyűfém felnikre szerelt sportgumik, valamint a Brembo kerámiafékek garantálják a megfelelő tapadást és fékhatást.

Az izomautó aktív aerodinamikai elemekkel, állítható magasságú adaptív futóművel és titán kipufogóval van felszerelve, továbbá egy nyolcfokozatú duplakuplungos automata váltó alkotja a transaxle hajtáslánc részét. A Recaro kagylóülésekkel ellátott Mustang GTD a várakozások szerint a Nordschleife versenypályán 7 perc alatti időt fog elérni.