A Fallout-sorozat népszerűsége megugrott az Amazon Prime új sorozata után

Az Amazon Prime-on debütált Fallout sorozat, melyet a Westworld alkotói készítettek, hatalmas népszerűséget hozott a játékoknak, a SteamDB adatai szerint rekordszámú játékos játszik a Fallout játékokkal.

A Fallout-sorozat első évada, amelyet a Westworld alkotói, Jonathan Nolan és Lisa Joy készítettek, nyolc részből áll, és a Fallout 3 és Fallout 4 játékokból merített történettel, valamint új karakterekkel bővítette a franchise-t. A sorozatnak köszönhetően új rajongók is megismerkedtek a Bethesda videójátékaival, és a régi rajongók is újra a kontrollereket ragadták.

A SteamDB információi alapján a Fallout 76 című multiplayer játék játékosbázisa jelentősen megnőtt, annak ellenére, hogy a kezdeti fogadtatása gyenge volt. A Bethesda azóta javítgatta a játékot, és a legmodernebb grafikájú részként vonzotta a játékosokat, egy időpontban akár 42 ezer játékos is játszott vele egyszerre a Steamen.

A Fallout 4, a legutóbbi egyjátékos rész is nagy népszerűségnek örvend, a napokban több mint 90 ezer játékos választotta, ami bár elmarad a 472 ezres rekordtól, mégis figyelemre méltó egy majdnem 10 éves játéktól. A Fallout 3, amely 2008-ban jelent meg, szintén növekvő érdeklődést tapasztalhatott, és pletykák szerint egy "remastered" változat is készülhet belőle.

A Fallout 5-öt illetően a Bethesda már többször beszélt a játékról, de a megjelenés még messze van, néhányan 2030-ra teszik az optimista becsléseket. A játék az Elder Scrolls VI után kerül sorra, amely még nem áll készen.