A bostoni robbantó állami segélyeket kapott, de a kártérítést nem fizetné

A Boston Herald értesülései szerint a halálra ítélt bostoni robbantó, Dzhokhar Tsarnaev állami Covid-segélyt is kapott, és jelentős összeget halmozott fel, amelyből az ügyészség szeretné kifizettetni az áldozatok rokonainak járó kártérítést.

Dzhokhar Tsarnaev és testvére a 2013-as bostoni maratonon hajtott végre terrortámadást, amelynek következtében három ember életét vesztette és több mint 260-an megsebesültek. A csecsen férfi ellen napokig tartó hajtóvadászat után emeltek vádat, és a bíróság halálra ítélte.

A kivégzés még nem történt meg, és Tsarnaev bankszámlája az idők során növekedett. 2021-ben 1400 dolláros Covid-segélyt kapott az államtól, és ezen kívül is több adomány érkezett hozzátartozóitól, ügyvédeitől és ismeretlen forrásokból, összesen körülbelül 26 ezer dollár értékben.

Az ügyészség célja, hogy ebből az összegből történjen meg a bíróság által megítélt 101 millió dolláros kártérítés kifizetése. Tsarnaev ügyvédei azonban fellebbezést nyújtottak be, hogy a pénzt ne vegyék le ügyfelük számlájáról.

Jelenleg Tsarnaevet a coloradói ADMAX Florence-ben tartják fogva, amelyet gyakran emlegetnek a Sziklás-hegység Alcatrazaként. Az ügyvédei azon fáradoznak, hogy a halálos ítéletet a bíróság helyezze hatályon kívül. A Boston Herald információi szerint Tsarnaev fogvatartása már több mint 1 millió dollárba került az adófizetőknek.