Pusztítóan jó lett ez az új posztapokaliptikus sorozat

Az Amazon Prime április 11-én bemutatott új sci-fije, a Fallout, magával ragadó bevezetővel és egyedi hangulattal hódít. A sorozat az 1950-es évek Amerikájában kezdődik, egy alternatív világban, ahol az atomtechnológia vezetett a társadalom pusztulásához. A történet 200 évvel később folytatódik, ahol a túlélők egy veszélyekkel teli világban próbálnak életben maradni.

Az első epizódokban a nézők a Vault 33 hétköznapjaiba nyernek betekintést Lucy MacLean (Ella Purnell) szemén keresztül, aki apjával, Hankkel (Kyle MacLachlan) él a föld alatti bunkerekben. A sorozatban több szemszögből is megismerhetjük a világot, többek között egy vallási fanatikus szektának dolgozó apród, Maximus (Aaron Moten) és egy élőhalott cowboy, Ghoul néven, szemszögéből is.

A Fallout nem csak a játékok rajongóinak kínál élvezetes néznivalót, hanem azoknak is, akik nem játszottak a Bethesda RPG-játékaival. A sorozatban a felfedezés áll a középpontban, és aki nem ismeri a játékokat, számára minden újdonságként hat. A sorozatban érezhető a gunyoros hangvétel, a szarkasztikus paródia, és a könyörtelen kapitalizmus kiparodizálása, ami különösen érdekes, tekintve, hogy egy Amazon saját gyártásról van szó.

A vizuális megjelenítés tekintetében a sorozat a Namib-sivatagban forgatott jelenetekkel hozza el a világvége autentikus hangulatát. A retro slágerek és Ramin Djawadi betétdalai erősítik a hangulatot, míg a világvége ellenére a sorozatban élénk fények és színek dominálnak.

A Fallout eredeti történetet mesél el, de a játékokhoz is szorosan kapcsolódik. A nagy atomrobbanás a Fallout 4 intróját idézi, míg a "keresd meg az apádat" szál a Fallout 3-ból ismerős lehet a játékosok számára.

A sorozat első két epizódja alapján a cselekmény lassan indul be, de a második rész már sokkal izgalmasabb és akciódúsabb. A kritikusok szerint a bevezető epizódok 7/10-re értékelhetők, míg a második rész már 9/10-et érdemel.

A Fallout szinkronnal és magyar felirattal elérhető az Amazon Prime-on, így a magyar nézők is élvezhetik a sorozatot.