Dzsudzsák és a videobíró volt a főszereplő: kapaszkodik a bronzért a Loki

Hullámzó forma ide vagy oda, a Debrecen megnyerte a Kecskemét elleni hazai bajnokiját a labdarúgó NB I 28. fordulójában, ezzel felkapaszkodott a tabella 4. helyére, és továbbra is lőtávolban tudja a dobogó harmadik fokát.

A Nagyerdei Stadionban mintegy ötezer néző előtt zajlott a mérkőzés, ahol a stadion főlelátójának árnyékában ideális futballidő, 23 fok fogadta a csapatokat. A közönség soraiban a női kézilabda olimpiai selejtezőről átkirándult szurkolók is helyet foglaltak.

Az előző szezonban még rangadónak számító összecsapáson a DVSC és a KTE már nem a legjobb formájukat hozták, hiszen a Debrecen az ötödik, a Kecskemét pedig a kilencedik helyről várta a találkozót.

A Loki támadószellemben kezdett, és már a 8. percben közel állt a vezetés megszerzéséhez, de Dzsudzsák Balázs fejesét Kersák Roland hárította. A Kecskemét kapusa, Kersák, az NB I-ben először védett bajnokin.

A mérkőzés során a videobíró (VAR) is fontos szerepet játszott, hiszen az első félidőben visszavont, a másodikban pedig megadott egy tizenegyest a hazai csapatnak.

A Loki vezető gólját Dzsudzsák szerezte meg a VAR által megítélt büntetőből, ezzel a 38 éves középpályás a szezonban már a hetedik találatát jegyezte.

A mérkőzés további részében a Kecskemét próbálkozott a kiegyenlítéssel, de a hosszabbításban Lukács Dániel helyzete sem vezetett gólhoz, így a Debrecen 1-0 arányban győzött.

A Loki ezzel a győzelemmel a tabella negyedik helyére kapaszkodott fel, és továbbra is versenyben van a bronzéremért.

A forduló másik kiemelt mérkőzésén a Paks és a Fehérvár csapott össze, ahol az egy félidőn át tíz emberrel futballozó Fehérvár 2-1-re győzött a Paks vendégeként. A Fehérvár ezzel a győzelemmel egy pontra megközelítette a tabellán a második helyen álló Paksot, és tovább folytatja veretlenségi sorozatát.

LABDARÚGÓ NB I, 28. FORDULÓ
Debreceni VSC–Kecskeméti TE 1–0 (Dzsudzsák 69. – 11-esből)
Paksi FC–Fehérvár FC 1–2

Korábban
Kisvárda–Újpest FC 4–1 (Navrátil 8., Meszanovics 17., B. Matics 39., Makowski 54., ill. Ljujics 30. – 11-esből)

Vasárnap rendezik

  • 14.00: MTK Budapest–DVTK
  • 16.30: Zalaegerszeg–Ferencváros
  • 18.45: Mezőkövesd–Puskás Akadémia