A magyar jégkorong-válogatott veresége Lengyelországban

A divízió I/A-világbajnokságra készülő magyar férfi jégkorong-válogatott 6–2-re kikapott a házigazda lengyel csapattól a szombati felkészülési mérkőzésen Krynicán.

A magyar csapat jobban kezdett a pénteki mérkőzéshez képest, de a nyolcadik percben egy kipattanó korongból hátrányba kerültek, és a következő hat percben még háromszor kapitulált Bálizs Bence kapus. A lengyelek így már a mérkőzés elején jelentős előnyre tettek szert. Don McAdam irányította magyar együttes egy emberhátrányt még kivédett, de az első szünetig nem sikerült csökkenteni a négygólos hátrányt.

A második harmadban a lengyelek tovább növelték előnyüket, és a 37. percben már hat góllal vezettek. A magyar válogatott azonban nem adta fel, és az utolsó harmad elején Sebők Balázs, majd a hajrában Szabó Bence találataival szépítettek az eredményen.

A lengyelek elleni felkészülési párharcot a magyar csapat így kettős vereséggel zárta, ami különösen azért fájó, mert az előző idényben még az élvonalban szerepeltek. A következő kihívás a bolzanói torna lesz április 28-án, ahol a magyar válogatott a japán, dél-koreai, román, házigazda olasz és a szlovén csapatokkal mérkőzik meg. A tornán az első két helyezett jut fel a jégkorong elit divíziójába.

Felkészülési mérkőzés eredménye:

  • Lengyelország–Magyarország 6–2 (4-0, 2-0, 0-2).