A magyar junior világbajnok szoros csatája az "Óriásölővel"

Révész Bulcsú, a magyar junior világbajnok, szoros küzdelemben, 10–8-as eredménnyel kiesett a sheffieldi sznúker-világbajnokság selejtezőjének második fordulójában James Cahill, az "Óriásölő" ellen.

A mérkőzés lassú tempójú volt, mindkét fél nehezen tudott nagy pontsorozatokat elérni, kivéve Révész 59 pontos brékjét a 12. frame-ben. A magyar játékos, aki 4–3-as hátrányból kezdte a második szakaszt, többször is egyenlített, 5–5-nél, 6–6-nál és 8–8-nál is, de végül nem tudta megfordítani a meccset. Cahill a meccs végén mutatta meg igazi tudását, először egy 56 pontos, majd egy 108 pontos brékkel zárta le a párharcot. Ezzel bebiztosította helyét a következő körben, ahol a világranglistán 21. helyezett Csou Jüe-lunggal mérkőzik majd.

Révész Bulcsú, aki tavaly és idén is U18-as Európa-bajnok lett, és aki a következő szezontól első magyarként profi státuszt ért el, az első körben még nagy meglepetésre 10–8-ra legyőzte Sean O'Sullivant, a világranglista 85. helyezettjét, és ezzel 5000 fontot nyert.