Dárdai Palkó először duplázott a Hertha felnőttcsapatában

A Hertha BSC 4–0-ra legyőzte a Hansa Rostockot a német másodosztályú labdarúgó-bajnokság 29. fordulójában, ahol Dárdai Palkó először duplázott a felnőttcsapatban.

A berlini együttes négy mérkőzés óta veretlen, és már öt pontra van az osztályozót érő harmadik helytől a tabellán. Dárdai Pál, a csapat magyar szakembere, másfél héttel ezelőtt egy sajtótájékoztatón kiviharzott, ami után csapata formába lendült. A magyar edző és egy újságíró közötti összetűzés után a német sajtóban megjelentek olyan hírek, hogy a klub nem hosszabbítja meg Dárdai szerződését, de a Hertha később bocsánatot kért.

Az ominózus esemény óta a Hertha előbb idegenben győzte le a Paderbornt, majd most hazai pályán aratott sima győzelmet a Rostock ellen. Dárdai Palkó, aki az első és a második félidőben is eredményes volt, ezzel négy gólosra növelte idei bajnoki mérlegét, és ez volt az első alkalom, hogy a profi felnőtt mezőnyben duplázott. A 18. percben fejessel, majd a második félidőben bal lábbal szerezte meg a góljait. Korábban, 2019 októberében a Hertha második csapatában szerzett már kétszer gólt egy mérkőzésen.

Dárdai Márton is kezdőként kapott helyet a csapatban, és a 79. percben lecserélték. A Hertha a győzelemmel a bajnokság hatodik helyére lépett előre, és bár a dobogó még öt pontnyi távolságra van, a többi csapat egy mérkőzéssel kevesebbet játszott. A Hansát ebben a szezonban még senki sem verte meg ennyire. A jövő héten a Hertha Karlsruhéban folytatja a bajnokságot.