Messi búcsúzik a Bajnokok Kupájától

Az Inter Miami 3–1-re kikapott a mexikói Monterrey otthonában, így 5–2-es összesítéssel elbúcsúzott az észak- és közép-amerikai zóna (CONCACAF) labdarúgó Bajnokok Kupájától. A vesztes csapat szurkolói a meccs után dühös kommentekkel árasztották el az internetet, David Beckhamet kritizálva.

Az Inter Miami már az első mérkőzésen 2–1-es vereséget szenvedett hazai pályán, és a találkozó után Messi és társai kérdőre vonták Fernando Ortizt, a Monterrey vezetőedzőjét, aki korábban arról beszélt, hogy Messi miatt befolyásolhatják a játékvezetőket az Inter Miami mérkőzésein.

A Monterrey segédedzője, Nico Sánchez egy kiszivárgott hangfelvételen sértő megjegyzéseket tett Messire és az ellenfél vezetőedzőjére, Tata Martinóra. Sánchez később bocsánatot kért Martinótól, de Messitől nem.

A visszavágó mérkőzésen, melyen több ezer szurkoló volt jelen, Messi a sérülésből visszatérve kezdőként lépett pályára. A magas jegyárak ellenére a mexikói drukkerek kifizettek akár ötezer dollárt is egy-egy jegyért, hogy láthassák a pályán az argentin világbajnokot.

Az Inter Miami kapusa, Drake Callender hibáját kihasználva a Monterrey a 31. percben szerzett vezetést. A mexikói csapat a 64. percben végleg eldöntötte a párharcot, és bár a vendégek a 85. percben szépítettek Diego Gómez találatával, amit Messi passzolt, az Inter Miami már emberhátrányban volt, mivel Jordi Alba, Messi egykori barcelonai csapattársa, a 78. percben kiállítást kapott.

A vereség után az Inter Miami szurkolói a csapat tulajdonosát, David Beckhamet támadták a közösségi médiában. Egyikük így fogalmazott: „Beckham, idehoztad Messit, de csapatot nem tudtál építeni köré. Messi egyedül nem tud csodát tenni”.