Atalanta meglepetésgyőzelme Liverpoolban

A Liverpool csapatát 3–0-ra legyőzte az Atalanta az Európa Liga negyeddöntőjének első mérkőzésén, ami óriási meglepetést okozott a hazai szurkolóknak. A mérkőzésen Szoboszlai Dominik a kispadról kezdte a játékot, és a csapat nem tudta megismételni a korábbi hazai sikereket.

A csütörtöki találkozón a Liverpool az olasz Atalantát fogadta, ahol Jürgen Klopp több változtatást is eszközölt az alapcsapatban. Szalah és Szoboszlai Dominik is a kispadon kezdtek. A mérkőzés elején az Atalanta már a harmadik percben veszélyeztetett, de Kelleher kapus hárított. A Liverpool leginkább Curtis Jones kapufájával jelezte a felzárkózást, de a gól nélküli állás megmaradt.

Az első félidőben az Atalanta Gianluca Scamacca révén szerzett vezetést, aki 14 méterről talált be a hálóba, Kelleher kapus pedig "benézte" a kísérletet. A szünetben Szoboszlai és Szalah is pályára léptek, és bár a Liverpool játéka élénkebb lett, a magyar játékos beadása pontatlan volt, és Szalah helyzete sem vezetett gólhoz. A 61. percben egy rossz lesre állítás végén Scamacca ismét eredményes volt, a partjelző és a játékvezető a gólt érvényesnek ítélte.

A Liverpoolban Szalah betalált, de a gólt les miatt érvénytelenítették. A meccs végén Szoboszlai rossz passzából lefordult az Atalanta, és Mario Pasalic révén növelte előnyét, ezzel 3–0-ra alakítva az eredményt. Az Atalanta több kaput eltaláló lövéssel és a fontos helyzetekben mutatott hatékonysággal érdemelte ki a győzelmet.

A Liverpool a Premier League-ben elveszítette éllovas pozícióját, és a mérkőzés előtt a Vörösök számítottak a toronymagas favoritnak, mivel az Atalanta formahanyatlásban volt. A Liverpool szakmai stábja örömmel vette tudomásul, hogy a korábbi sérültek ismét edzésbe álltak. A vereséggel megszakadt a Liverpool 34 hazai mérkőzésen át tartó veretlenségi sorozata.

Jürgen Klopp, a Liverpool német vezetőedzője szerint csapata rászolgált a vereségre, és a játékosok nem követték a taktikát, amely miatt "mindenhol ott voltak és sehol sem" a pályán. Virgil van Dijk, a csapatkapitány kiábrándítónak nevezte az estét, és elmondta, hogy túl sok egyéni hibát vétettek, amelyeket az Atalanta kihasznált. Gian Piero Gasperini, az Atalanta edzője óriási eredménynek nevezte a győzelmet, de figyelmeztetett, hogy még vár rájuk a visszavágó.

A visszavágóra az Atalanta lép pályára favoritként, míg a Liverpool számára ez a vereség azt jelentheti, hogy Jürgen Kloppnak ez volt az utolsó nemzetközi kupameccse az Anfielden. A párharcok visszavágóit egy hét múlva rendezik.