A Barcelona a Videoton példáját követné, nem a Bayern Münchenét

A Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzései rekordmennyiségű gólt hoztak, a Barcelona pedig a Videoton által kitaposott útra lépett, remélve, hogy nem a Bayern München sorsára jutnak.

A szerdai játéknapon a PSG és a Barcelona összecsapása 3-2-es katalán győzelmet hozott, ami a párizsiak számára a nyolcadik hazai kupapárharc-nyitó vereséget jelentette, és eddig minden alkalommal kieséssel végződött számukra. A Barcelona számára kedvező a helyzet, hiszen ha továbbjutnak, a négy között a leggyengébb csapat vár rájuk a fináléba jutásért.

A PSG a második félidő elején Dembélé révén egyenlített, aki ezzel a tizedik játékos lett, aki a Barcelona színeiben és ellen is eredményes volt a Bajnokok Ligájában. A fordulatot Xavi cserejátékosai hozták meg: Pedri gólpasszt adott 51 másodperc játék után, Christensen pedig első labdaérintéséből fejelt gólt. Raphinha pedig duplázott, ő lett az első barcelonai játékos, aki Messi óta két gólt szerzett egy kieséses szakaszbeli meccsen.

Az Atlético Madrid és a Dortmund találkozóján az első félidőben az Atlético dominált, de a végén a Dortmund majdnem egyenlített. Rodrigo De Paul és Samuel Lino góljaival az Atlético vezetett, Griezmann pedig rekordot jelentő hat helyzetet teremtett. A Dortmund reményeit Haller élesztette fel, aki a rákot legyőzve tért vissza, és az első BL-találatát szerezte a dortmundi színekben. A mérkőzés végén a kapufa akadályozta meg a német csapat egyenlítését.

A keddi mérkőzések eredményei mellett a negyeddöntő első meccsein összesen 18 gól esett, ami holtversenyben a legmagasabb szám a sorozat történetében. A Real Madrid és a Manchester City 3-3-as döntetlent játszott, míg az Arsenal és a Bayern München 2-2-re zárt.

Az Arsenal–Bayern párharc londoni meccsén Arteta és Tuchel csapatai izgalmas összecsapást vívtak, ahol a hazaiak dominanciáját a Bayern pragmatizmusa és Neuer pimasz nyomástűrése ellensúlyozta. A mérkőzés során Gabriel Jesus és Leandro Trossard góljai mellett Kingsley Coman kihagyott helyzete is fontos momentum volt.

A Real Madrid–Manchester City összecsapáson Guardiola abszolút kontrollja és Ancelotti szabadabb funkcionalitása ütközött. A City a hiányzó Kevin de Bruyne és Erling Haaland nélkül is erős teljesítményt nyújtott, míg a Real Vinícius és Rodrygo révén okozott felfordulást a City védelmében. A mérkőzés során mindkét csapat több kihagyott lehetőséget is jegyzett, és a 3-3-as döntetlen után a City elődöntős esélyei nőttek.

A Paris Saint-Germain és a Barcelona közötti mérkőzésen Xavi csapata hátrányból fordítva nyert, míg Luis Enrique a PSG edzőjeként a csapat generációváltását és arculatváltását kezeli. A mérkőzés során a Barcelona fegyelmezett mély blokkja és a cserejátékosok, mint Pedri és Christensen, döntő szerepet játszottak a győzelemben.

A negyeddöntők első felvonásai után a folytatásra mindenki izgatottan vár.