Szoboszlai Dominik új edzőt kaphat, Salah pedig távozhat a Liverpoolból

Egybehangzó nemzetközi sajtóhírek alapján a Liverpool FC Rúben Amorimot, a Sporting CP jelenlegi edzőjét szeretné megnyerni Jürgen Klopp utódjaként, miközben a csapat egyik legnagyobb sztárját, Mohamed Szalaht is elcsábíthatják.

A Liverpool, ahol Szoboszlai Dominik is játszik, szerződést ajánlott Rúben Amorimnak, hogy a nyáron vegye át a csapat irányítását Jürgen Klopp távozása után. A német szakember, aki számos trófeát nyert a klubbal, januárban jelentette be, hogy az idény végén távozik és pihenőt tart.

Korábban Xabi Alonso neve merült fel mint lehetséges utód, de ő megerősítette, hogy a következő idényben is a Bayer Leverkusen edzője marad.

Rúben Amorim neve már februárban is felmerült, és az elmúlt napokban a helyzet egyre fokozódik. A legfrissebb értesülések szerint a Liverpool hároméves szerződést ajánlott a portugál edzőnek, és az anyagi feltételekben már gyakorlatilag megegyeztek.

Amorim edzői karrierjét a Bragánál kezdte 2019 szeptemberében, és már három hónap múlva a felnőtt csapatot irányította. Hatékony munkájának köszönhetően 2020 márciusában a Sporting CP szerződtette. Az első teljes szezonjában megszakította a klub 19 éves negatív szériáját, bajnoki és Ligakupa-győzelmet aratva, majd egy Szuperkupa-győzelemmel és egy bajnoki ezüsttel folytatta.

A Sporting jelenlegi szezonjában, egy meccsel kevesebbet játszva is, négy ponttal vezet a Benfica előtt, közelítve a klub történetének 20. bajnoki címéhez.

A Liverpool azonban nem csak edzőt válthat, hanem egyik legnagyobb sztárját, Mohamed Szalaht is elveszítheti. Az egyiptomi játékosért az al-Ittihad csapata 70 millió fontos ajánlattal érdeklődik, amely csapat már Karim Benzemát és N'Golo Kantét is foglalkoztatja.