Nagy döntés közeleg: Budapest lehet a Bajnokok Ligája döntőjének házigazdája

A Magyar Labdarúgó-szövetség célja, hogy Budapest rendezze a 2026-os vagy a 2027-es UEFA Bajnokok Ligája döntőjét, amelyhez már megkapták a kormányzati támogatást is. Az UEFA májusban hozhat döntést a győztes pályázatról, és Fürjes Balázs szerint a Puskás Aréna minden esélyt megad Magyarországnak a sikerre.

A kormány hivatalosan is támogatja a Magyar Labdarúgó-szövetség pályázatát, hogy a Puskás Aréna adhassa otthont a Bajnokok Ligája egyik következő döntőjének. A kabinet vállalta az UEFA által követelt garanciákat, amelyek aláírására Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter kapott felhatalmazást.

Fürjes Balázs, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság magyar tagja, kiemelte, hogy a Puskás Aréna Európa egyik legmodernebb UEFA 5 csillagos stadionja, és az MLSZ csapata már bizonyított több nagyszabású esemény, köztük az UEFA 2020 Európa-bajnokság és az idei Európa Liga-döntő sikeres megrendezésével.

A Puskás Aréna nemcsak Európában, hanem világszerte is elismert, hiszen 2020-ban elnyerte a legszebb sportlétesítmény különdíját a Prix Versailles építészeti díjkiosztón, megelőzve többek között a Tottenham Hotspur új stadionját és a dubaji al-Maktúm Stadiont.

Fürjes Balázs szerint a Puskás Aréna nemzetközi elismeréseinek köszönhetően, mint például a Red Dot díj a vizuális jelrendszere terén, és a Stadium Database szakportál által 2019-ben az Év stadionjának választása, Magyarország jó eséllyel pályázhat a Bajnokok Ligája döntőjének megrendezésére.

A döntő megrendezésére Magyarország mellett Olaszország is pályázik, de Fürjes Balázs szerint az olaszoknak jelenleg nincs megfelelő stadionjuk, így akár a 2026-os rendezés is reális lehetőség lehet.