Pozsgai Tamás visszavonul a magyar jégkorong-válogatottól

Pozsgai Tamás, a Budapest Jégkorong Akadémia HC tapasztalt védője bejelentette, hogy nem lép többet jégre a magyar jégkorong-válogatott színeiben.

A 35 éves hátvéd hétfőn hozta nyilvánosságra döntését a Magyar Jégkorong Szövetség (MJSZ) honlapján. Pozsgai 2009 óta összesen 146 alkalommal képviselte Magyarországot, és kilenc világbajnokságon vett részt, beleértve a tavalyi elit kategóriás világbajnokságot Tamperében.

Pozsgai elmondása szerint a sportban természetes folyamat az, hogy az ember korának előrehaladtával eljön az az idő, amikor már gondolkodnia kell a visszavonuláson. Úgy érzi, hogy a válogatottban eltöltött szép évek után, a tavalyi A csoportos szerepléssel pályafutása teljessé és kerekké vált.

A védő hozzátette, hogy döntése nem volt hirtelen, hanem átgondoltan jutott erre az elhatározásra. Kiemelte, hogy a válogatottnál generációváltás van folyamatban, és több olyan játékos is van, aki hasonló korban van, mint ő, és mostanában kezdik átadni a helyüket a fiatalabbaknak, hogy azok is szerezzenek nemzetközi tapasztalatot.

Pozsgai búcsúztatására május 7-én kerül sor, amikor a magyar válogatott a Kanada elleni barátságos mérkőzésen lép pályára az MVM Dome-ban. A hátvéd megjegyezte, hogy az április 28-án kezdődő bolzanói divízió I/A-világbajnokságon egy jó csapat fog szerepelni. Pozsgai szerint a fiatalok is egyre több tapasztalattal rendelkeznek, és bár a csoport nehéz, optimista a csapat feljutását illetően.