Marozsán Fábián és Fucsovics Márton előrelépése a világranglistán

Marozsán Fábián, a magyar férfi tenisz legjobbja, karriercsúcsot ért el a világranglistán, ahol most már a 37. helyen áll, míg Fucsovics Márton a múlt heti estorili negyeddöntőnek köszönhetően nyolc helyet javítva a 77. pozícióba lépett előre.

Marozsán Fábián, aki Indian Wellsben és Miamiban is legalább a nyolcaddöntőig jutott, és Miamiban a legjobb nyolc között esett ki, a múlt héten nem vett részt versenyen, hanem a salakszezonra készült hazai környezetben. Ennek ellenére is előrelépett egy pozíciót a világranglistán, ezzel új karriercsúcsot állítva fel.

A Monte Carló-i mestertornán sem Marozsán, sem Fucsovics nem indult, így mindketten edzéssel töltik ezt a hetet. Fucsovics az estorili tornán elért negyeddöntő után döntött úgy, hogy nem vesz részt a Monte Carló-i selejtezőn.

A férfi ranglistán Piros Zsombor öt helyet rontva a 114. helyen áll, ő a héten Splitben egy challenger-tornán vesz részt, ahol az első kiemelt.

A női ranglistán Bondár Anna továbbra is a legjobb magyar, jelenleg a 114. helyen áll, két helyet rontva. Gálfi Dalma a 134., Udvardy Panna a 153., míg Babos Tímea a 165. helyen található. Babos a Billie Jean King Kupa-válogatott tagjaként szerepel a héten az euro-afrikai zóna I-es csoportjának portugáliai tornáján, ahol Stollár Fanny (270.), Szabanin Natália (601.) és Nagy Adrienn (728.) is csapattag. Nagy Adrienn győzelmével kezdett a tartalékos magyar női teniszválogatott a Billie Jean King Kupa euro-afrikai zóna I-es csoportjának a portugáliai tornáján, ahol Babos Tímea visszalépése miatt a világranglista 728. helyezettje, Nagy Adrienn lépett pályára és győzött Gergana Topalova ellen.

A WTA ranglistán az élen továbbra is a lengyel Iga Swiatek áll, a fehérorosz Arina Szabalenka és az amerikai Coco Gauff előtt.

A férfi teniszezők világranglistáját továbbra is Novak Djokovics vezeti, aki 36 évesen és 322 naposan lett a világranglista 1973-as bevezetése óta a legidősebb férfi világelső, ezzel megelőzve Roger Federert. Djokovics az olasz Jannik Sinner és a spanyol Carlos Alcaraz előtt áll az élen.