Ismét a siker kapujában torpantak meg a magyar versenyzők Budapesten

A PDC European Tour következő négy állomásának kelet-európai selejtezőversenyeit rendezték meg a hétvégén Budapesten, ahol a magyar dartsjátékosok közül többen is közel kerültek a továbbjutáshoz, de végül nem sikerült kvalifikálniuk magukat.

A Smile DC-ben megrendezett selejtezőkön a győztesek szerezhettek jogot a további versenyeken való részvételre. A négy torna mindegyikére külön selejtezőt tartottak, és csak a győztesek kvalifikálták magukat. Kovács Patrik volt a legközelebb a bravúrhoz, aki döntőbe jutott, de ott alulmaradt. A kvalifikációt végül egy-egy horvát, lengyel, cseh és szlovén játékos szerezte meg.

A szombati első selejtezőversenyen 44 dartsjátékos vett részt, köztük 15 magyar. A Grazban április végén megrendezésre kerülő Austrian Darts Openre a horvát Romeo Grbavac kvalifikálta magát, miután a döntőben legyőzte a cseh Vitezslav Sedlakot. Lakatos Gergely és Sárai Levente az elődöntőig jutottak, de ott vereséget szenvedtek.

A második szombati selejtezőn a május közepén Kielben rendezendő Baltic Sea Darts Openre kvalifikálhattak a versenyzők. Itt Major Nándor és Vida Mihály került a legjobb négy közé, de a döntőbe nem jutottak be, ahol a lengyel Sebastian Bialecki diadalmaskodott Tytus Kanik ellen.

Vasárnap a Dutch Darts Championship selejtezőjén Kovács Patrik remek teljesítményt nyújtva, többek között a szombati győztes Romeo Grbavacot is legyőzve, döntőbe jutott. Kovács 100 fölötti átlaggal kezdett, de Jirí Brejcha sorozatban négy leget nyerve előnyre tett szert, és végül megnyerte a mérkőzést.

A vasárnapi második selejtezőn a júniusi European Darts Openre kvalifikálhattak a játékosok. Itt Kovács Patrik és Prés Nándor az elődöntőig jutottak, de nem tudtak tovább menni. A szlovén Benjamin Pratnemer győzött a döntőben a lengyel Damian Palaszewski ellen.

Az utolsó öt European Tour-állomás selejtezőit is Budapesten rendezik majd, május végén és június elején.