Orbán Viktor és a magyar politikusok zenei ízlése

Orbán Viktor miniszterelnök egy közösségi oldalon tett közzé videót, amelyben elárulta, hogy Azahriah egyik dalát szokta megnézni. A politikai vezetők között nem ez az egyetlen érdekes zenei preferencia.

Orbán Viktor korábban már viccelődött Azahriah-val a TikTokon, de miután a zenész tett néhány kormánykritikus megjegyzést, a videót azóta eltávolították a miniszterelnök közösségi oldaláról. Azahriah, aki a közéletben is aktív, részt vett egy gyermekvédelmi és pedofilellenes tüntetésen videóhíváson keresztül. A fiatal előadó népszerűsége olyan mértékű, hogy a politika is figyelmet fordít rá.

A miniszterelnök egy videóban beszélt arról, hogy melyik dalt hallgatta meg utoljára. "Van ez a param-param, nem tudom, hogy kell pontosan mondani... Ez az új csillag, az Azahriah nevű csávónak van ez a dala, azt időnként meg szoktam nézni. Tegnap este is megnéztem, futballpályás verziót szeretem a legjobban" - mondta Orbán Viktor, utalva ezzel a RAMPAPAPAM című dalra, amiben Azahriah inkább csak közreműködő.

A miniszterelnök választása azért lehet meglepő, mert februárban törölték azt a videót a TikTokjáról, amin október 23-i beszéde előtt egy sold out felirat látszott, Azahriah és Desh Rampapapam című száma szólt, és Azahriah nevét is betaggelték. Azahriah politikai megszólalása előtt a kormánymédia hímes tojásként kezelte őt, de ez utána megváltozott.

Nem csak Orbán Viktor, hanem más magyar politikusok is megosztották zenei preferenciáikat. Szijjártó Péter külügyminiszter a Neoton Família "220 felett" című számát hallgatta meg utoljára, míg Deutsch Tamás, az Európai Parlament képviselője a Tankcsapda egyik válogatására szokott bulizni, és elmondása szerint ezzel az idegbajt is ráhozza a családjára. A miniszterelnök TikTok-csatornáján megjelent videóban mindketten beszámoltak aktuális zenei kedvenceikről.