Washingtoni repülőtér átnevezése Donald Trump nevére

A képviselőházi republikánusok egy csoportja törvényjavaslatot terjesztett elő, hogy a virginiai Washington Dulles nemzetközi repülőteret Donald Trump volt elnökről nevezzék át.

A törvényjavaslatot Guy Reschenthaler republikánus képviselő, a többségi frakcióvezető-helyettes nyújtotta be, és hat másik republikánus társszponzorálja. Az intézkedés értelmében a repülőteret "Donald J. Trump nemzetközi repülőtérre" keresztelnék át. Reschenthaler szerint Trump elnöksége alatt Amerika a szabadságot, a jólétet és az erőt képviselte, és ezért indítványozza a repülőtér átnevezését.

A demokraták hitetlenkedve fogadták a javaslatot. Abigail Spanberger képviselő, aki Virginia állam kormányzói címéért indul, nevetségesnek nevezte az ötletet, és úgy véli, a kongresszusnak inkább a Szövetségi Légügyi Hivatal újbóli felhatalmazására és a külföldi segélyek átadására kellene összpontosítania.

Don Beyer képviselő Trump egyik első elnöki intézkedését, a "rasszista muszlim-kitiltást" említette, amely az amerikai lakosokat a saját országukból kitiltotta. Beyer szerint a republikánusok, akik a törvényjavaslatot írták, elbújtak és kerülgették a válaszadást, amikor arról kérdezték őket, milyen szenvedést okozott Trump muszlim-tiltása.

Denver Riggleman volt képviselő, aki a január 6-át vizsgáló képviselőházi különbizottság munkáját segítette, kijelentette, hogy a törvényjavaslat benyújtása nem áprilisi tréfa, és egyetlen épeszű veteránügyi képviselő sem támogatná ezt.

A Dulles repülőtér 1962 decemberében nyitotta meg kapuit, és John Foster Dullesről, Dwight D. Eisenhower elnök külügyminiszteréről nevezték el.