Temesvári iskolai mérgezés: Több tucat diák és tanár került kórházba

Temesváriban egy gimnáziumból rengeteg diákot és oktatót szállítottak kórházba mérgezéses tünetekkel, de egyelőre rejtély, hogy mi okozhatta a problémát.

A temesvári C. D. Loga Főgimnáziumból mintegy 30 diákot és 12 oktatót érintettek a mérgezéses tünetek, amelyek már kedden jelentkeztek néhányuknál. Az érintettek közül 18 diákot és három felnőttet szállítottak kórházba gyomorfájás és hasmenés miatt. A helyzet súlyosbodásával szerdára virradóra további gyerekek és felnőttek kerültek kórházi kezelésre, ami miatt az oktatást felfüggesztették a tanintézetben.

A Temes megyei tanfelügyelőség vezetője, Aura Danielescu elmondása szerint a helyszínre érkeztek a vészhelyzeti felügyelőség, az egészségügyi hatóság és a tanfelügyelőség képviselői is, de az iskola vezetősége nem tudta megállapítani a tünetek okát. Az iskola nem rendelkezik étkezdével vagy diákotthonnal, a földgáz sem bevezetve az épületbe, és nem történt fertőtlenítés, rágcsáló- vagy rovarirtás a közelmúltban.

A Tion.ro helyi hírportál információi szerint a megyei vészhelyzeti bizottság összeült a helyzet elemzésére. Sorin Ionescu alprefektus szerint minden eshetőségre felkészültek, és jelenleg a laboratóriumi vizsgálatok eredményére várnak. A hírportál kórházi forrásokra hivatkozva azt is felveti, hogy a tüneteket esetleg egy trópusi betegség okozhatta, amelynek vírusával az iskolai közösség valamelyik tagja külföldi utazása során fertőződhetett meg.

: MTI