Négy izraeli rendőr megsebesült egy támadásban

Négy rendőr sérült meg Izraelben, miután egy arab-izraeli állampolgár autóval és késsel támadt rájuk. Az incidens két különböző ellenőrzőponton történt, ahol az egyik rendőr súlyos sérüléseket szenvedett.

Kohav Jair közelében, egy közép-izraeli ellenőrzőponton egy 26 éves arab-izraeli férfi autójával elütött több rendőrt, majd egy másik helyszínen késsel is támadást intézett ellenük. Az egyik rendőr súlyosan megsérült, jelenleg is kritikus állapotban van a kórházban.

A támadás szerdán a kora reggeli órákban történt, és a rendőrség még vizsgálja, hogy az eset terrortámadásnak minősül-e, valamint hogy mi állhatott a támadó motivációja mögött.

Az elmúlt napokban ez nem az egyetlen hasonló esemény Izraelben. Március 31-én egy 19 éves ciszjordániai férfi szintén késsel támadt meg embereket egy izraeli plázában, ahol három személyt súlyosan megsebesített, mielőtt a biztonsági őrök lelőtték.

Az izraeli-palesztin konfliktusban október 7-e óta a Gázai övezetben de facto kormányzó Hamász terrorszervezet támadásai következtében Izraelben 1139, a Gázai övezetben pedig legalább 32 845, Ciszjordániában további 456 ember vesztette életét, többségük civil.

A Gázai övezetben nemrégiben egy kórház és egy humanitárius segélyszállítmányokat szállító konvoj elleni légitámadás is életvesztéssel járt, amely során uniós és nyugat-európai állampolgárok is meghaltak.