Megszüntette a bíróság N. J., a Nemzeti Földügyi Központ volt elnökének letartóztatását, és helyette a bűnügyi felügyeletét rendelte el, így most már nyomkövetővel otthonában nyomkövetővel tartózkodhat az egykori állami vezető.

Fél év után, március 14-én szabadult a letartóztatásból az egykori állami vezető, akit gyermekpornó-birtoklással gyanúsítanak. A Nemzeti Földügyi Központ (NFK) volt elnöke által használt hivatali laptopon gyermekek szexuális kizsákmányolását ábrázoló 7 pornográf videót és 390 hasonló fényképet találtak, egy részük 12 évesnél fiatalabbakat ábrázolt – írja a HVG.

A portál írása szerint a szabadon bocsátás Polt Péter legfőbb ügyész Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő írásbeli kérdésre adott keddi válaszából derült ki.

„A bíróság a gyanúsítottal szemben bűnügyi felügyeletet rendelt el, amelynek ellenőrzésére a terhelt mozgását nyomon követő technikai eszköz alkalmazását írta elő”

– írta Polt.

A legfőbb ügyész hozzátette:

a nyomozás közben tovább folyik, ám annak részleteiről „a nyomozás érdekeire figyelemmel további tájékoztatás nem adható”.

A HVG felidézi, hogy

N. J., a 61 éves pedofil férfi Orbán Viktor kormányfő gimnáziumi osztálytársa volt Székesfehérváron. Karrierje a Fidesz 2010-es győzelme után indult be, miután székesfehérvári szakközépiskolai tanárból lett az állami földekkel gazdálkodó központi szerv második, később első számú vezetője.

N.J.-t tavaly nyáron titokban eltávolították a pozíciójából.

Kiemelt kép: pixabay