A szakember annak az Ágh Péternek az édesanyja, aki akkoriban a Fidelitas országos elnöke volt, most pedig az Építési és Közlekedési Minisztérium államtitkára.

Ágh Ernő Péterné kedden a Pesti Vigadóban vehette át Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési minisztertől a Magyar Érdemrend lovagkeresztjét.

Ágh Ernő Péterné 2010-es kinevezése után a szombathelyi szocialisták azt mondták: ha ilyen eset az MSZP által vezetett kormányok idején történik, akkor „a Hír TV egy egész hétre leköltözött volna Szombathelyre”. Arra voltak kíváncsiak, volt-e pályáztatás az állással kapcsolatban, ki döntött a kinevezésről, ki javasolta Ágh Péter édesanyját erre a posztra.

Egy 2010-es Vas Népében található életrajz szerint Ágh Ernő Péterné 1985-ben a MÁV-igazgatóságon kezdett dolgozni, 1990-ben került a Magyar Nemzeti Bank helyi egységéhez. Az MNB-nél osztályvezető-helyettesként, majd a Magyar Államkincstárnál osztályvezetőként, igazgatóként, a szervezeti változások után igazgatóhelyettesként, irodavezetőként dolgozott. A 2010-es kormányváltás előtt a Magyar Államkincstár regionális irodavezetője és helyi egységének első számú vezetője volt.

2010-ben amúgy pont Navracsics Tibor volt az, aki közigazgatási és igazságügyi miniszterként és miniszterelnök-helyettesként átadta a fővárosi és a 19 megyei közigazgatási hivatal vezetőjének, így Ágh Ernő Péternének is a kinevezését.

Ágh Ernőné tavaly március 15-én Magyary Zoltán-díjban részesült, amit Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető minisztertől vehetett át — írta meg a 444.

Kiemelt fotó: Facebook