A jelenleg érvényben lévő végrehajtási törvény miatt hétfőtől éhségsztrájkba kezd Bakács Tibor. Az egykor szalámilopáson kapott újságíró azt is elárulta, minden erejével azon dolgozik, hogy fenntartsa magát, és létminimumszinten vegetáljon, de erre nem adnak neki esélyt.

Bakács a közösségi oldalán számolt be arról, hogy úgy döntött, hétfőtől a Parlamenttel szemben éhségsztrájkba kezd:

Nem valamiféle nevetséges Gyurcsány-színjáték lesz – nem fogok sem enni, sem inni addig, amíg nem változtatják meg a bírósági végrehajtási törvényt, mert erkölcstelen, aránytalan, precedens nélküli a magyar jogtörténetben, ha nem, akkor meghalok, s mondom nektek boldogan, mert ez már nem élet, hanem lélekölő nyomorúság.

Az okokkal kapcsolatban úgy fogalmazott: „korábban Schadl György végrehajtó irodája 3 buszjegy miatt levett hatszázezer forinttal. Akkor megkerestem Schiffert, beszéltem Majtényival s másokkal is, hogy szeretném ezt megtámadni, de hamar kiderült, hogy a törvényt kéne megváltoztatni, ezt magánszemélyként nem tudom elérni. Belenyugodtam. De a sztori folytatódik”.

Pár hónapja újra lecsapott rám a végrehajtás valamelyik pribékje, s megint levettek 200 ezerrel egy buszjegy miatt. Az iratból nem derül ki, mikor blicceltem, hány éve stb. Még ezt is befizettem, mert azt gondoltam, egyszer úgyis vége lesz. Hát nem. A mai fizetésemből megint levették az egyharmadát

– tette hozzá. 

Közölte azt is, hogy most egy depóban 310 ezer forinttért dolgozik, ami annyira kevés, hogy általában pirítóst eszik vajjal és parizerrel, hozzá pedig ásványvizet iszik. Azt írta, elege van ebből az életből, ahol minden erejével azon dolgozik, hogy fenntartsa magát, létminimumszinten vegetáljon, de erre nem adnak neki esélyt. Úgy véli, rengeteg emberrel történik ez Magyarországon, aminek az oka az extraprofit és a mohóság.

Kész vagyok a halálra, Isten látja a lelkem

– fogalmazott. 

Az RTL megkereste Bakács Tibort, aki azt mondta, komolyak a szándékai, és sokakkal tárgyalt már, próbált szövetségeseket találni, de „senkit sem érdekel a végrehajtás elképesztő mohósága és erkölcstelensége”. 

Szerinte a parlamenti képviselők nem végzik el a munkájukat, de az éhségsztrájkkal és annak következményével „megpecsételi” őket. Azzal is tisztában van, hogy a rendőrök közbelépnek majd, de erre is felkészült.

A rendőrökkel kapcsolatban a Facebookon azt írta: „Valószínűen majd erőszakoskodni fognak velem, esetleg pszichiátriai kezelés alá vetnek, ezt csak azért mondom, mert nagyon hamar beindul a megafon, hogy bebizonyítsa, hogy hülye vagyok, voltam, mindig is. Régi kádári trükk. Tolvajnak tolvaj vagyok, de nem hülye”.

2011 februárjában Bakács Tibor kétezer forint értékben lopott téliszalámit a budakeszi Tescóban. A Tilos Rádió egykori műsorvezetője beismerte tettét, amit azzal magyarázott, hogy nem volt pénze, de éhes volt. Az esetet a Blikk egyik olvasója jelentette a bulvárlapnak, aki az újságírót a Megasztárból ismerte meg. Egy később nyilvánosságra került biztonsági felvétel szerint szisztematikusan tett zsebre dolgokat a budakeszi hipermarketben – emlékeztetett az Index.